Samler og styrker FoU i Havyard

/Samler og styrker FoU i Havyard

Samler og styrker FoU i Havyard

PRESSEMELDING www.havyard.com

Kristian Steinsvik

Kristian Steinsvik sier Havyard nå skal samle kunnskapen i konsernet, dra nytte av hverande og legge til rette for videre vekst og utvikling. Foto: Havyard

 

Kristian Steinsvik tar roret i den nye FoU-satsingen i Havyard.

Kristian er sivilingeniør fra NTNU med hydrodynamikk som fagfelt og har bakgrunn både som forsker i Marintek som er en del av Sintef og har som ingeniør i Det Norske Veritas vært involvert i forskningsarbeid der. Nå gleder han seg til å være med å løfte forsknings- og utviklingsarbeidet i Havyard gjennom samordning av utviklingsarbeidet i konsernet.

Havyard Group har kompetanse på alle områder innen skipsteknologi, fra skipsdesign via skipsutstyr og systemer til bygging av skip.

–        Vi driver allerede med mye utviklingsarbeid i det daglige arbeidet, men nå skal vi samle utviklerne i en felles gruppe slik at vi både får tenke tverrfaglig og mer langsiktig. I gruppen får vi nyte godt av hverandre sin kunnskap og ideer, sier Steinsvik.

Kristian skal både være ansvarlig for retning og struktur på utviklingsarbeidet i tillegg til at han skal bidra som fagspesialist på prosjekt.

 

Gevinst på flere områder

Steinsvik ser for seg flere gevinster av satsingen.

–        Man vil få effekt bare ved at flere forretningsområder og flere fagdisipliner setter seg sammen og utveksler kunnskap og ideer. Så går vi videre med prosjektene som vi alt nå er klare til å begynne på. Og så vil vi også legge til rette for at en kan jobbe mer langsiktig.

Den nye lederen for FoU-satsingen er opptatt av at FoU ikke bare skal handle om produkt.

–        Vi må også se på tjenester og verktøy. Det kan være beregningsverktøy som gjør at man jobber mange ganger raskere, eller utvikle tjenester internt som man tidligere har måtte leie inn.

Ved å samle utviklingsarbeidet i en gruppe, kan man også i enda større grad legge til rette for bruk av spesialister og kanskje utvikle arbeidsplasser man tidligere ikke har hatt i området.

 

Nye muligheter

Steinsvik gleder seg både til utviklingsarbeidet og til å bli bedre kjent med arbeidet man så langt har gjort på dette området innen alle de fire forretningsområdene i konsernet.

–        Det har alt vært jobbet med flere langsiktige prosjekt og bare innen Havyard Design & Solutions kan man nevne blant annet designkonsept innen nye segment, nye baug- og akterskipskonsept og utvikling av en komplett simulator for båtene man utvikler. Nå skal vi samle kunnskapen i konsernet, dra nytte av hverandre og legge til rette for videre vekst og utvikling.

Konsernsjef Geir Johan Bakke er glad for at Kristian Steinsvik er motivert til å ta på seg denne viktige oppgaven. Bakke er overbevist om at Steinsvik med sin kompetanse og væremåte som både er samlende og motiverende, er den rette til jobben.

Bakke sier de nå legger til rette for at Havyard sine tjenester og produkt i enda større grad skal være varige og nyttige både for kundene og Havyard.

–        I dagens markedssituasjon er der trusler, men også muligheter. Vi samler nå utviklingsarbeidet i en gruppe og får frigjort ressurser til innovasjon og nytenkning, sier Bakke.

 

FAKTA HAVYARD GROUP ASA

Havyard Group ASA er et fullintegrert skipsteknologiselskap innen skipsdesign, skipsbygging, systemleveranser og ettermarked. Med kompetanse om og kontroll på hele verdikjeden utvikler og leverer Havyard Group skipsteknologi for konstruksjon og operasjon av avanserte fartøy for oljeindustri, fiskeri og oppdrett i Norge og internasjonalt.

Havyard Group ASA er notert på Oslo Børs, Ticker HYARD.

Det er totalt ca. 700 ansatte i konsernet derav ca. 600 i Norge.

Hovedkontor til Havyard Group er lokalisert i Fosnavåg i Møre og Romsdal. Gruppen har kontorer internasjonalt i Polen, Kroatia, Tyrkia, Singapore, Kina og Brasil.

Konsernet er delt opp i fire forretningsområder:

·       Havyard Ship Technology i Leirvik i Sogn (verft) og avdeling i Fosnavåg og Tyrkia

·       Havyard Design & Solutions med hovedkontor i Fosnavåg og avdelinger i Ålesund, Polen, Singapore, Shanghai og Kroatia

·       NES Power & Systems i Bergen

·       MMC Fish Handling & Refrigeration med hovedkontor i Fosnavåg og avdelinger på Vigra, Tromsø og Haugesund

 

For ytterligere opplysninger vennligst kontakt:
Kristian Steinsvik, Senior Designer – 97 06 90 77
Geir Johan Bakke, CEO – 48 18 00 11

By | 2018-02-08T07:09:55+00:00 February 9th, 2016|Havyard, Maritim næring|0 Comments