Inge Kolås fra Ørsta nominert til Bygg og Bevar-prisen

/Inge Kolås fra Ørsta nominert til Bygg og Bevar-prisen

Inge Kolås fra Ørsta nominert til Bygg og Bevar-prisen

Byggmester Inge Kolås fra Ørsta er ein av tre nominerte til Bygg og Bevar prisen 2015. Prisen har befestet seg som den viktigste utmerkelsen for dyktige håndverkere og ildsjeler innen bygningsvern og tradisjonshåndverk.

Konkurransen har vært tøffere enn noensinne, for aldri har det kommet så mange forslag til Bygg og Bevarprisen som i år. Sterke kandidater fra hele landet har vært under juryens lupe.

Flere enn 40 utmerkede kandidater, representanter fra de fleste håndverksfag, ildsjeler og formidlere er foreslått fra alle landsdeler. Av disse måtte juryen plukke ut kun tre, og disse er:

  • Inge Kolås, Ørsta
  • Weber Saint-Gobain Norge, Lillestrøm ved Camilla Sandem Dhelie
  • Malermester Ole Andreas Klaveness, Klaveness maler- og byggmesterforretning, Oslo

INGE KOLÅS
Inge Kolås AS er en byggmesterbedrift med et engasjement langt utover det vanlige. Bedriften ble startet i 1986, men helt siden svennebrevet var i hende i 1976, har oppdragene på den eldre bygningsmassen vært Kolås’ spesialitet.

Der andre så forfall og ville rive, så han muligheter.

erkegarden

Foto: Erkegarden på Facebook

ERKEGARDEN
Flere bygninger er reddet og står i dag som bevis på at alt er mulig. Siste tilskudd på listen er et prosjekt som kan ta pusten fra de fleste; et skikkelig kråkeslott. “Erkegarden” ligger på Bjørke i Hjørundfjorden, blir omtalt som “spøkelseshuset på Bjørke”.
Arbeidet formidles på Facebook.

By | 2018-02-08T07:09:56+00:00 December 2nd, 2015|Bygg og anlegg, Ørsta|0 Comments