Havyard MMC leverer RSW-anlegg nr 200!

/Havyard MMC leverer RSW-anlegg nr 200!

Havyard MMC leverer RSW-anlegg nr 200!

Havyard MMC leverer RSW-anlegg nr 200

Pressemelding: www.havyard.com/mmc

Havyard MMC har solgt RSW-anlegg nummer 200 til brønnbåtrederiet, Norsk Fisketransport. Leveransen består av hele 3500 kW med miljøvennlig kjøling. Her fraktes levende laks, som skal ha det så rolig og stressfritt som mulig i skipets fisketanker.

I mer enn 50 år har Havyard MMC, tidligere Kværner Kulde, på Vigra produsert og levert kjøle- og fryseutstyr til den globale fiske- og oppdrettsflåten samt til prosesseringsanlegg på land. Sortimentet omfatter alle typer kuldetekniske løsninger, design og produksjon av ulike fryse og RSW systemer, platefrysere og kundetilpassede styringssystemer.

Rett etter nyttår ble RSW-anlegg nummer 200 solgt til storkunden Norsk Fisketransport og salgssjef på kuldeavdelingen, Petter Kåre Grytten, er strålende fornøyd.

«Etter så mange år i bransjen er det med stor glede vi nå ser at industrien og rederiene mer og mer tar i bruk våre miljøvennlige og effektive systemer. Vår visjon om null utslipp av ødeleggende gasser er så godt som oppnådd. Tilbakemeldingene fra brukere av utstyret «worldwide» har vært enestående og fornøyde kunder gir oss mange nye muligheter samt et økende antall leveranser. Vi øker nå staben og er optimistiske for fremtiden. Verden vil ha sunn og god fisk og vi ser et klart økende fokus på økt kvalitet på sluttprodukt i industrien. Dette er flott for oss, som har produkter for rask og skånsom håndtering, kjøling og frysing», sier Grytten.

Norsk Fisketransport er en krevende kunde som forventer topp kvalitet på alt utstyr, og Børge Lorentzsen, sjefen for nybygg i NFT, er veldig positiv. «De erfaringer vi har gjort med RSW-anleggene så langt, er at både kvalitet og funksjon er meget bra. Vi har et godt samarbeid med Havyard MMC og når vi igjen skulle velge RSW anlegg var det naturlig at også dette ble levert fra Havyard MMC. Dette blir det tredje anlegget som Norsk Fisketransport velger fra MMC og det betyr at vi er veldig godt fornøyd med produktet» sier Lorentzsen.

Fantastisk utvikling

I 2001 lanserte Havyard MMC sine første RSW systemer med miljøvennlige spraykjølere som var designet for naturlige kuldemedier. De var først ut i markedet og det ble en så stor suksess at flere kuldeleverandører etter hvert tok i bruk samme teknologi.

Siste nytt fra selskapet er den nye patenterte og kompakte SX RSW kjøleren med direkte innsprøyting.

«Dette er nå vårt beste RSW-system! Alt som er i kontakt med sjøvann er produsert i Titan og designet for hurtigst mulig nedkjøling av både sjø- og ferskvann. Det er spesielt gunstig der man har lite plass til rådighet. Systemet har høy yteevne, lav vekt, ingen høydebegrensing og gir den beste virkningsgraden. I systemet inngår også et spesialutviklet MMC RSW kontrollsystem, som gir ekstra beskyttelse mot at vann kan fryse inne i Titanrørene. Alle produktene tilpasses hvert enkelt anlegg, slik at de er i tråd med kundens ønsker og muligheter», forteller salgssjef Grytten.

Nytt og mer miljøvennlig design

En lovendring, som sa at man ikke kan omsette eller etterfylle kjølemediet Freon R 22 etter 1 Januar 2015, førte til at anleggseiere og kuldenæringen måtte utvikle ny miljøvennlig teknologi.

Havyard MMC har det siste året jobbet mye med å bygge om eksisterende anlegg fra å kjøle med Freon til å benytte ammoniakk, som er et naturlig og mer miljøvennlig alternativ. I tillegg til å være skånsomt mot miljøet så gir endringen også betydelig raskere frysing/nedkjøling, noe som kommer kundene til gode. «En vinn-vinn situasjon» smiler Grytten avslutningsvis.

 

FAKTA HAVYARD GROUP ASA

Havyard Group ASA er et fullintegrert skipsteknologiselskap innen skipsdesign, skipsbygging, systemleveranser og ettermarked. Med kompetanse om og kontroll på hele verdikjeden utvikler og leverer Havyard Group skipsteknologi for konstruksjon og operasjon av avanserte fartøy for oljeindustri, fiskeri og oppdrett i Norge og internasjonalt.

Havyard Group ASA er notert på Oslo Børs, Ticker HYARD.

Det er totalt ca. 700 ansatte i konsernet derav ca. 600 i Norge.

Hovedkontor til Havyard Group er lokalisert i Fosnavåg i Møre og Romsdal. Gruppen har kontorer internasjonalt i Polen, Kroatia, Tyrkia, Singapore, Kina og Brasil.

Konsernet er delt opp i fire forretningsområder:

  • Havyard Ship Technology i Leirvik i Sogn (verft) og avdeling i Fosnavåg og Tyrkia
  • Havyard Design & Solutions med hovedkontor i Fosnavåg og avdelinger i Ålesund, Polen, Singapore, Shanghai og Kroatia
  • NES Power & Systems i Bergen
  • MMC Fish Handling & Refrigeration med hovedkontor i Fosnavåg og avdelinger på Vigra, Tromsø og Haugesund

 

For ytterligere opplysninger vennligst kontakt:

Sales Manager, Refrigeration
Petter Kåre Grytten, 90 74 20 77

Eller finn ut mer på www.havyard.com/mmc

By | 2018-02-08T07:09:55+00:00 February 2nd, 2016|Havyard, Maritim næring|0 Comments