Gjør klart for ny vekst med nytt navn

/Gjør klart for ny vekst med nytt navn

Gjør klart for ny vekst med nytt navn

PRESSEMELDING

Frøystad Fiskevegn endrer navn til Frøystad, og sikter mot nye forretningsområder.

Daglig leder Per Frøystad har over 40 års erfaring i bransjen. Salgssjef og medeier Hallgeir Frøystadvåg har nesten like lang fartstid fra utvikling og produksjon av fiskeredskaper. Nå skal denne kunnskapen brukes til å gi selskapet ny vekst og flere bein å stå på.

–        Sammen med oss har vi også ansatte som har vært svært mange år i bedriften. Det gjør at vi har stor kompetanse på fiskeredskaper og utstyr til havbruk og fiskeflåten, sier Per Frøystad.

Kompetansen bruker de blant annet til å håndplukke leverandører. Per Frøystad sier de ønsker å selv kvalitetssikre fabrikkene.

–        Slik kan vi igjen garantere kvalitet til våre kunder, sier Frøystad.

Derfor har også Frøystad mest mulig direktekontakt med fabrikkene og har i tillegg en ansatt fra Kina som følger opp kontakten og kontraktene med leverandørene fra Asia.

På flere felt

Kompetansen og erfaringen fra fiskeredskaper og plastkar er noe Frøystad vil tilføre sine kunder. Og nå til kunder fra flere områder.

Frøystad satser fremover på fire felt. De vil holde frem det gode arbeidet inn mot fiskeri og fiskeindustri, men utvider nå til også å satse mot havbruk og maritimt. Til havbruk kan det for eksempel være tau til fortøyning, fuglenett, teiner til leppefisk eller beredskapsgarn.

–        Vi har erfaring og kunnskap om materialer og valg av materialer som vi ser man kan ha nytte av på flere områder.

Kunnskapen om tau og garn sine bruksområder og kvaliteter har også ført bedriften inn i utviklingen og salg av nett til sportsbruk. Det kan være ballfangernett eller Fotballpartner; fotballmålet med nett som sender ballen i retur.

Fortsatt kunnskap og kvalitet

I forbindelse med satsingen på flere forretningsområder endrer Frøystad Fiskevegn navn og logo. Selskapet heter nå Frøystad.

–        Frøystad Fiskevegn  har vært i markedet i over førti år og det er et godt navn som borger for kvalitet. Nå tar vi med oss Frøystad-navnet og omdømmet vi har og åpner for flere områder.

Frøystad har fått ny hjemmeside og styrker og fornyer også nettbutikken. Frøystad leverer utstyr til proff- og fritidsmarkedet gjennom butikker og forhandlere, men selger i tillegg fiskeredskaper direkte til kundene både fra lokalene i Herøy og gjennom nettbutikk.

–        Uansett på hvilke områder vi skal selge eller på hvilke måter vi selger, så skal vi vokse gjennom å gjøre en god innsats.

 

FAKTA

  • Frøystad har røtter helt tilbake til 1972 da Mindor Frøystad startet opp fabrikken sammen med sønnen Per.
  • Frøystad holder til i Frøystadvågen i Herøy kommune der det er både administrasjon, lager og montering av garn.
  • Frøystad har gjennom tiårene vært førende på utviklingen innen mange områder av fiskeredskaper, blant annet montering av garn med symaskiner, breiflabbgarn og flytetau.
  • Frøystad har fire garnmonteringsmaskiner i Norge og mange i Asia.
  • Frøystad ble reetablert i 2011 med Per Frøystad og Hallgeir Frøystadvåg som eiere.
  • Selskapet har i dag 10-12 ansatte og venter videre vekst.
By | 2018-02-08T07:09:54+00:00 February 10th, 2016|Frøystad AS, Maritim næring|0 Comments