Et stykke Italia i Fosnavåg

/Et stykke Italia i Fosnavåg

Et stykke Italia i Fosnavåg

Med vinbar, restaurant og god atmosfære på ekte italiensk vis kan det ikke bli feil. Gled dere til det nye tilskuddet av spisesteder i Fosnavåg!

Lange og sosiale måltider som her i Piemonte, Italia, er en del av matkulturen den nye restauranten i Fosnavåg gjerne vil gjestene skal ta del i.

Foto: Ståle Berge. Lange og sosiale måltider som her i Piemonte, Italia, er en del av matkulturen den nye restauranten i Fosnavåg gjerne vil gjestene skal ta del i.

 

– Her skal vi trylle fram italiensk mat med gode italienske og norske råvarer, sier Monica Solhjem med et smil.

Hun er daglig leder for den nye restauranten, som har fått navnet Prego Restaurante og Vinbar.
Og det blir kvalitetsråvarer forsikrer hun oss om, både fra Italia og Norge.

– Vi får tilsendt mat og vin direkte fra gårder vi samarbeider med i Italia, i tillegg til at vi finner gode lokale råvarer fra Sunnmøre og Norge. Det blir ingen mellomledd av leverandører av det vi får tilsendt fra Italia, sier Monica.

I lokalet over Ståle Berge VVS i Fosnavåg, er Prego snart klar til å ta imot gjester.

prego1

Fra venstre: Eier Hallgeir Skorpen, daglig leder Monica Solhjem og eier Ståle Berge.

– Vi håper å kunne åpne dørene allerede i slutten av oktober, forteller Monica.
– Om alt går etter planen, skyter Ståle Berge inn.

Han er eier av den nye restauranten, sammen med Hallgeir Skorpen.

– Vi har begge et langt arbeidsliv bak oss i våre yrker, og var veldig klar for å prøve noe nytt, sier Ståle.
– Og med en genuin felles interesse for italiensk mat og vin, fant vi ut at vi ville prøve å få litt av det vi elsker med matkulturen i Italia hit til Fosnavåg, legger Hallgeir til.

Atmosfære og kvalitet er viktig

Ståle reiser ofte til Piemonte, og både han og Hallgeir er medeiere i vingårder fra samme distrikt.

– Når jeg er i Italia kan vi sitte en hel ettermiddag og spise nydelig mat, gjerne der alle råvarer og vin er hentet fra gården vi besøker. Det er lange måltider. Blir du mett, tas det pauser for så å fortsette måltidet etterpå. Vi er mange rundt bordet og det sosiale er like viktig som mat og drikke. Du ser det ofte på filmer fra Italia, og man tenker slik er det bare på film. Sitte ute i naturen med langbord og fantastisk utsikt. Det er akkurat slik det er!, forteller Ståle entusiastisk og viser bilder og film fra en av vingårdene de samarbeider med.

prego4

Foto: Ståle Berge

Han vil gjerne at gjester som besøker Prego skal stresse ned og nyte god mat i avslappende omgivelser. Det blir gjennomført italiensk, alt fra musikken over høyttalerne, vin, mat og utstyr.

– Vi har åpen løsning slik gjestene har full innsikt i det som foregår på kjøkkenet, sier Monica.

En stor italiensk pizzaovn er lett synlig.

– Det er viktig å se at pizzaen blir god, sier Ståle og ler.

Denne uka kom det en kokk fra Italia som skal jobbe i restauranten.

– Hun er nettopp ferdig med et mjølkurs, sier Hallgeir og viser til at baksten vil som alt annet bli laget fra grunnen av i restauranten.
– Vi får forresten italiensk brus også, sier Hallgeir.
– Vi tilpasser en meny for små mager, og det blir god mat med blant annet pasta og pizza. På sikt vil vi gjerne prøve å lage vår egen italienske is også, sier Monica.

Fusjon av smaker og råvarer

Monica forteller at selv om det er det italienske som er hovedfokus, vil det også komme inspirasjon fra middelhavsmat generelt. Hun har blant annet lang erfaring fra det spanske kjøkken, og det er mange likheter i måten å lage mat på.
Hun forklarer at Prego er en italiensk restaurant, men med tanke på at plasseringen er i Norge vil det bli en naturlig fusjon av smaker for å tilpasse det lokale. Likevel skal det autentiske bevares, og middelhavskulturen være godt synlig.

– På menyen vil du finne både tørr og fersk pasta, og vi kommer med tiden til å lage vår egen ferske pasta. Menyen vil tilpasses de ulike årstidene og råvarer vi får tak i til enhver tid. Det blir spennende retter med både kjøtt og fisk, sier Monica.

– Hos oss kan du spise sen eller tidlig lunsj og middag, alt etter hva som passer våre gjester, sier Ståle.

Restauranten vil kunne sitte rundt 50 gjester, i tillegg til et loungeområde med komfortable stoler ved vinbaren.

– Menyen vil ha en fornuftig pris og gjester skal føle de får mye for pengene, sier Monica.

Vinbar og stort utvalg

Inne i lokalet finner vi et rom med glassvegger. Der inne vil det lagres vin, og med rett temperatur vil det også kunne oppbevares mat som italienske skinker, pølser og ost. Dette vil skape en spesiell stemning i lokalet.

– Gjestene våre kan velge alt fra festvin fra øverste hylle til mer rimelig hverdagsvin. Og i vinbaren vil vi ha et stort utvalg av vin på glass. Det blir rundt 20 varianter, så gjester behøver ikke bestille hele flasker, sier Monica.

Om venner vil samles en sen kveld og slappe av over et glass god drikke, blir det også mulig å bestille italiensk småmat.

– Selv på sene kvelder når kjøkkenet er stengt, vil vi kunne tilby noe å bite i ved baren. Som sagt vil vi ha et utvalg av eksempelvis italienske skinker, pølser og ost. Vinen får vi tilsendt direkte fra vingårder i Italia, og vi har ulike varianter italiensk øl.
En italiensk kaffemaskin er også på vei, så kom gjerne innom om du bare vil ha en god cappuccino, dagtid som kveldstid, sier Monica.

 

prego3

Foto: Ståle berge. Her er et eksempel på gårder Prego samarbeider med.

prego5

Foto: Ståle Berge. Snart kan du smake vin i Fosnavåg som er laget av disse druene fra Piemonte.

Julebord 2016

De første bestillingene på julebord er allerede kommet inn, men det er fremdeles ledige plasser.

– Vi serverer ikke den tradisjonelle norske juleribba, men det blir det kanskje nok av i julesesongen? Det vi tilbyr er annerledes, men nydelig julemat, kombinert med skikkelig fin atmosfære, forteller Monica.

Trenger flere medarbeidere

– Prego har behov for flere servitører og kokker, og vi samarbeider med et lokalt bemanningsbyrå. Er du interessert i å være med i starten av en ny spennende bedrift i Fosnavåg, ta kontakt med Henning Karlsen i bemanningsbyrået Verto, sier Monica.

Verto holder til i Fosnavåg sentrum og kontaktinformasjon finner du på www.verto.no

By | 2018-02-08T07:09:53+00:00 September 30th, 2016|Fosnavåg, Prego Restaurante og Vinbar, Reiseliv, Restaurant, Spisesteder|0 Comments